Behandlingar

Finsk Klassisk Massage

Den finska klassiska massagen är en väldigt behaglig, terapeutisk och djupbehandlande form av massage. Den är kraftfull och går ner djupt i musklerna och lättar på muskelspänningar på ett väldigt effektivt sätt.
Den kan också med ett lättare tryck användas för rent avslappnande behandlingar också.

Finsk Idrottsmassage

I kombination med den klassiska finska massagen så läggs speciella idrottsgrepp in under behandlingen, man förebygger och behandlar olika skador/symtom och man arbetar med en tvärgående teknik som särar på muskelfibrerna för att snabbade syresätta muskeln!

Lymfmassage

Lymfmassage är en väldigt skonsam och behaglig behandling där man hjälper kroppen att få igång lymfsystemet.
Man jobbar över hela kroppen med lätta tryck för att passera lymfvätskan som hjälper till att transportera ut slaggprodukter ut ur kroppen, t.ex. överbliven vätska, döda/skadade celler osv.

Finsk Nervbanemassage

Med den finska nervbanemassagen så behandlas vissa banor i kroppen som inte alltid följer nervbanornas läge.
Förutom nervernas riktning följer behandlingsbanorna även akupunkturmeridianer, muskel- och benhinnor, även vissa triggerpunkter finns ofta med på banorna.
Det är en MYCKET kraftfull massage som når och ibland överskrider smärtgränsen samt ger oftast uppkomst av blåmärken på huden.
Den passar utmärkt som behandling vid t.ex. långvarig/kronisk smärta så som: Ischias, golf-/tennisarmbåge m.m.

Koppningsmassage

Koppningsmassage är en gammal kinesisk metod där man genom gummikoppor och vakuum jobbar med att öka blodcirkulationen och få ut blod i bindväven utan att förstöra dom tunna blodkärlen. Metoden är väldigt effektiv och passar till allt från att lätta på muskelspänningar till att få ut slaggprodukter från kroppen.

Medicinsk Laser

Lasern har ett fokuserat, rent ljus som går rakt in i cellen. Den har en väldigt stark antiinflammatorisk och extremt bra läkande verkan. Lasern påverkar syreupptaget kraftigt i cellerna, den ger stor ökad genomblödning i vävnad samt sätter igång kroppens egna självläkningsprocess.

Symtom som ofta behandlas med laser är: Tennis-/golfarmbåge, reumatiska problem, ont i rygg/nacke/axlar, stukningar och idrottsskador (bl.a. lårkaka),
sen-inflammationer, tinnitus, hälsporre m.m.

Rehabtejp/Kinesiotejp

Tejpens funktion är att funka som ett stöd till muskeln utan att hämma rörelsemönster eller muskelfunktion.
Den kan användas i både avlastande syfte under rehabilitering eller i ett stärkande syfte som i tävlingssammanhang eller i skadeförebyggande syfte.
Används ofta vid stukningar, axelproblematik, tennis-/golfarmbåge m.m.

Triggerpunktsbehandling

Behandling av triggerpunkter sker allt som oftast under en vanlig massagebehandlings gång om du har svåra besvär, men görs självklart aldrig utan ett godkännande från Dig!
Triggerpunkter, eller muskelknutar, uppkommer när en muskel varit spänd under en lång tid. Muskelfibrerna har då inte fått den blod- och syretillförsel dom behöver och har därför blivit "klibbiga" och fastnar i varandra.

Terapeutisk Stretch

Upplever du att vissa stretch-övningar är svåra att få till eller överlag känner att musklerna utöver massagen behöver extra hjälp att sträckas ut, så kan jag hjälpa till med det under behandlingens gång!